Levend Landgoed NOVA

Logisch levend
Fotoalbum
Aanbod

Over Levend Landgoed NOVA

Stoeterij NOVA Stables wordt Levend Landgoed NOVA

Al snel nadat wij begonnen zijn met Stoeterij NOVA Stables, dat zich vooral bezig hield met het fokken van paarden en schapen, bleek dat de interesse veel breder lag. Er is veel nagedacht over de wijze waarop wij onze dieren willen houden en werd het delen van informatie en kennis steeds belangrijker. Zo ontstond ook het idee om het terrein open te stellen voor geïnteresseerden. Een naamsverandering kon niet uitblijven.

Levend Landgoed NOVA wil het welzijn en de gezondheid van alle op het landgoed levende dieren bevorderen en waarborgen in een omgeving waarin mens en dier zich goed voelen en kunnen ontspannen. Mede hierdoor leven zij zo veel mogelijk in groepen samen. Hiervoor realiseren wij een omgeving passend bij de behoefte van de dieren en de omgeving van het landgoed, die tevens praktisch, functioneel en werkbaar is.

In deze omgeving willen wij de interactie tussen mens en dier bevorderen, kennis opbouwen en overdragen. Ook willen wij een bijdrage leveren aan het voortbestaan van zeldzame dierrassen door het fokken van gezonde dieren.

Tenslotte willen we ook graag meer ruimte en mogelijkheden bieden aan de natuur. Niet alleen behoud, maar ook natuurontwikkeling.

l>